algemene voorwaarden

Garantie / onderhoud

Voor KUS TERUG zijn tevreden klanten het allerbelangrijkste! We proberen altijd tot een oplossing te komen, maar hanteren wel een aantal juweliers gebruikelijke voorwaarden.  Als je klacht terecht is, zullen we je kosteloos een vervangend product sturen. Stuur een mail met je klacht naar info@kusterug.nl. Vermeld wat er mis is, inclusief een foto en je ordernummer. We proberen binnen 24 uur te reageren. Bij akkoord kan je het kapotte sieraad gefrankeerd retour sturen naar KUS TERUG. Het retouradres ontvang je via e-mail.

Wil je een artikel retourneren, dan betaal jij de retourkosten. Doe in de verpakking een briefje met daarop je order nummer, reden van retour en stuur dit, voldoende gefrankeerd, naar KUS TERUG. Het retouradres ontvang je via e-mail.

Uitzonderingen op de garantie

Hoe graag we ook alles oplossen, we moeten wel ergens een grens trekken. We hanteren daarom juweliers gebruikelijke voorwaarden op de garantie.

1. Verkleuring van je sieraad

Alle gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit waardoor ze, mits juist behandeld, lang meegaan. KUS TERUG geeft geen garantie op verkleuringen omdat de oorzaak hiervan gerelateerd is aan de PH waarde van je huid. Heb je een hoge PH-waarde en verkleuren sieraden snel, dan adviseren we enkel .925 zilveren sieraden aan te schaffen. Echt zilveren sieraden zullen op den duur ook verkleuren, dit heet oxidatie. De verkleuring is echter  te verhelpen door je sieraad regelmatig op te poetsen met het bijgeleverd poetsdoekje.

2. Verlies van strass steentjes

Sieraden met Swarovski of strass steentjes zijn kwetsbaar. Door temperatuurverschillen, contact met water of parfum en creme kunnen deze steentjes na verloop van tijd door normaal gebruik loslaten. Hierop verlenen we geen garantie.

3. Krasjes of dof worden van gladde oppervlakken 

Sieraden met gladde oppervlakken kunnen dof worden door miniscule krasjes. In het geval van een sieraad dat bestaat uit meerdere onderdelen kunnen die krasjes ontstaan doordat de onderdelen over of tegen elkaar bewegen.

4. Schade door verkeerd schoonmaken 

Een sieraad is een delicaat voorwerp dat vaak uit zachte, gevoelige materialen (zoals zilver) bestaat. Schade door onjuist schoonmaken (bijv. door schuren of het gebruik van chemicaliën) valt nadrukkelijk niet binnen de garantie.

5. Breuk van een armband of ketting

We gebruiken voor onze sieraden kwalitatief hoge materialen. Zo zijn alle parelarmbandjes geregen op het sterkte staaldraad dat in de markt is. Mocht er een fout zijn in de materialen, dan treedt dit altijd op na een korte draagtijd. Daarom geven we 1 kalendermaand garantie op breuk (waarbij normaal juweliers voor 100% breuk uitsluiten). Mocht na deze maand het sieraad alsnog breken, bijvoorbeeld omdat een kind een ketting van je nek trekt, of je blijft ergens achter hangen, dan heb je geen recht op garantie of vervanging.

Onderhoud van je sieraden

2. Sterling zilver

Zilveren sieraden zullen na verloop van tijd verkleuren. De mate van verkleuring (oxidatie) die optreedt, is afhankelijk van de huid en wat je gebruikt voor parfum, creme, etc. Verkleuring van zilveren sieraden is iets wat bij echt zilver hoort. Afhankelijk van hoe vies de sieraden zijn, zijn er tal van mogelijkheden om zilveren sieraden schoon te maken. De gemakkelijkste manier om schoon te maken is gebruik te maken van het bijgeleverd zilverpoetsdoekje. Dit is geinpregneerd met een speciale zilverpoets.

3. Doe je sieraden af tijdens sporten, baden, etc.

We raden u ook aan uw sieraden niet te dragen tijdens het baden, in bed of tijdens het sporten. Maak altijd de sluiting open om uw armband af te doen. Wij raden het gebruik van onze clips aan om het gewicht van de charms in 3 gelijke delen over de armband te verdelen. Het dragen van namaak-charms of charms van andere merken aan uw PANDORA armband, kan het unieke schroefdraadsysteem beschadigen en daarom raden wij u aan alleen originele PANDORA charms aan uw armbanden te dragen.

4. Verkleuring voorkomen?

Het basismateriaal van verzilverde sieraden is koper en/of brons, en zijn daarna door een zilverbad gehaald. Het resultaat is een mooie glanzende afwerking met een laagje echt zilver. De belangrijkste factor waarom een sieraad verkleurd is de PH waarde/ zuurtegraad van je huid. Dit laagje zilver slijt dan sneller eraf. Verkleuring is dan helaas niet te voorkomen, mensen met deze hoge PR waarde kiezen dan ook liever echt zilver.

Als je verzilverde sieraden hebt aangeschaft, wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Wanneer je onderstaande tips in acht neemt, verkleuren ze minder snel. Pas op met huidverzorgingsproducten, cosmetica en chemische middelen. Verzilverde sieraden kunnen niet tegen producten als zeep, (zonnebrand)crème en parfum. Wanneer je sieraden toch blootstelt aan deze middelen, kunnen ze worden aangetast met verkleuring en dofheid als gevolg. Ga niet sporten, zwemmen of douchen met je verzilverde sieraden Wanneer je gaat sporten of zwemmen, laat dan je verzilverde sieraden thuis. Dit geldt ook als je huishoudelijk werk gaat doen of gaat douchen.