geboortesteen ketting kusterug

geboortesteen | welke steen past bij mijn geboortedatum?

Geboortesteen

Wellicht heb je ze op internet of in een fysieke winkel al voorbij zien komen. Sieraden met een geboortesteen. Of misschien wilde je zelf al een geboortesteen willen kopen omdat je deze steen met een speciale betekenis over jouw geboortemaand heel speciaal vindt. Heb je onze collectie ketting met naam en geboortesteen al gespot? Vaak spreken wij onze klanten via de whats-app klantenservice telefoon en vertellen we eea over een geboortesteen. We horen dan vaak: oh ik ben in januari geboren en vindt de kleur van een granaatappel, dat dieprode zo mooi. Dus vaak klopt de kleur wel met de maand waarin je geboren bent. Net zoals ik in mei jarig ben en ik echt hou van die mooie diepgroene kleur zoals je hieronder ook op de foto ziet.

 

Onze top 5 van sieraden met geboortesteen:

  1. armband oma
  2. ketting met geboortesteen
  3. ketting met naam en geboortesteen
  4. oorbellen met geboortesteen
  5. ketting met geboortesteen

 

 

Welke geboortesteen past bij mijn geboortedatum?

Wil je weten welke geboortesteen bij jouw geboortedatum past? Dat is heel gemakkelijk te zien in onderstaande lijst. We hebben per maand een overzicht gemaakt en ook de betekenis van de geboortesteen erbij vermeldt.

geboortesteen kusterug

 

Geboortesteen januari: granaat

Ben jij in januari geboren, de eerste maand van een nieuw jaar dan is granaat de steen die bij jou hoort. Granaat is afkomstig van de granaatappel. Deze mooie rode vrucht met de bekende pitjes binnenin. De betekenis van granaat is het gelukkig zijn in een goede gezondheid en rijkdom in de breedste zin van het woord.

 

Geboortesteen februari: amethist

Ben je geboren in de tweede maand van een jaar dan hoort de steen amethist bij jouw geboortemaand. Een amethist steen maakt je geest rustig en staat voor wijsheid.

ketting met geboortesteen online bestellen kusterug

Geboortesteen maart: aquamarijn

Deze mooie blauwe steen hoort bij de maand maart. Aquamarijn maakt je hoofd en lichaam leeg en heeft een kalmerende werking.

 

Geboortesteen april: bergkristal

Een bergkristal zorgt voor focus en helder denken. Ik weet nog dat ik ooit een bergkristal kocht in een winkeltje in Oostenrijk en dat de verkoper me daar dat vertelde. Een bergkristal helpt je om beter te kunnen focussen.

 

Geboortesteen mei: smaragd

Wat ben ik een bofkont dat ik in mei jarig ben want ik hou echt van de kleur van mijn geboortesteen. Het is een diepgroene steen die staat voor vernieuwing. Het zou intelligenter maken. Nou weet ik niet of dat zo is maar ik draag de steen heel graag in een vergulden ketting. Dan komt het groen nog mooier uit vind ik en het staat heel sjiek. Het groene van smaragd zou ook rust geven.

 

Geboortesteen juni: maansteen, parel of alexandriet

Voor juni zijn er 3 geboortestenen geselecteerd die bij deze maand horen. Een maansteen staat voor vruchtbaarheid en een passievol leven.

 

Geboortesteen juli: robijn

Vier jij jouw verjaardag in de maand juli? De robijnen geboortesteen past dan echt goed bij jou. De robijn heeft een mooie dieprode kleur die staat voor passie en liefde. Onze koningin draagt ook vaak robijnen. Volgens mij afgelopen prinsjesdag nog.

 

Geboortesteen augustus: peridoot

In de vakantiemaand augustus jarig? Dan is peridoot jouw geboortesteen. Deze steen wordt niet zomaar gewonnen maar daar is echt wat meer voor nodig. De steen zorgt ervoor dat je positief denkt en dat deze je geluk brengt.

 

Geboortesteen september: saffier

Saffier is een mooie diepblauwe geboortesteen die staat voor trouw aan de ziel. Ofwel trouw aan jezelf zijn en blijven.

 

Geboortesteen oktober: rozenkwarts

Rozenkwarts is al sinds jaar en dag een steen die rust geeft. Vroeger kreeg ik van mijn oma al een rozenkwarts steentje om onder mijn kussen te leggen als ik iets heel spannend vond. Mijn kinderen gaf ik een rozenkwarts steentje mee in hun rugtas als ze een belangrijk proefwerk of examen moesten maken.

 

Geboortesteen november: citrien

Ben je jarig in november dan past citrien bij jouw geboortemaand. Citrien heeft een rustgevende werking en brengt je warmte. De kleur is zonnig en dat is maar goed ook want november is de eerste complete maand in wintertijd.

 

Geboortesteen december: topaas

Ben je in december geboren dan is topaas een prachtige blauwe steen voor jou. Deze kleur geeft je steun en rust. Vaak hebben we dat nodig na de drukke decembermaand waarin bijna alle vrouwen een ratrace hebben gelopen.

 

 

 

Lees meer blogs:

armband voor smalle pols

wat graveren op armband

armband voor brede pols