Vingerafdruk sieraad Kusterug

sieraad na overlijden

Sieraad na overlijden

Een sieraad na overlijden is een hele mooie manier om jouw dierbare altijd bij je te dragen. Wij vinden het altijd een eer om een aanvraag voor een herinneringssieraad in onze mail of op social media te krijgen.

Het sieraad is verkrijgbaar in:

 

Vingerafdruk sieraad Kusterug

 

Vingerafdruk op een ring in zilver

 

Mijn moeder kreeg van mij een sieraad na overlijden pap

Mijn vader overleed in maart afgelopen jaar nadat hij 2.5 jaar gevochten heeft tegen de oneerlijke kanker. Vooral de laatste periode was zo heftig. Vanaf januari wisten wij dat de laatste weken waren aangebroken en dagelijks brachten we een bezoekje aan mijn ouders. De ene keer een lang bezoek. Een volgende keer een bezoek van een minuut omdat hij sliep of zich echt niet lekker voelde. Het zwaarste vond ik dat mijn kinderen ook elke keer afscheid van hun lieve opa moesten nemen. Met kerst dit jaar, net nadat we een aantal nieuwe vingerafdruk sieraden in onze collectie hadden opgenomen, vroeg ik mijn moeder of ze dat een mooi herinneringssieraad vond. Ze reageerde heel erg enthousiast en ze koos voor een zilveren kettinkje met hanger. Het was gelukkig op tijd voor kerst binnen en ik gaf het haar op 1e kerstdag. Ze is er oprecht heel erg blij mee.

 

Ketting met vingerafdruk zilver kopen

Waarom geen ashanger?

Die vraag stelde ik mijn moeder natuurlijk ook. Ashangers kun je ook op veel plekken op internet online bestellen. Mijn moeder vond dit mooier en persoonlijker. Het vingerafdruk sieraad is heel subtiel. Je ziet van dichterbij dat de vingerafdruk van mijn vader erop staat. Van veraf lijkt het veel op onze staafjesketting.

Dankbaar

Het maken van een rouwsieraad is heel mooi en dankbaar om te doen. Vaak krijgen we naderhand een bericht dat de klant zo ontzettend blij is met de mooie ketting of armband met de vingerafdruk erop. Dat vinden wij het allermooiste compliment dat we kunnen krijgen.

Vingerafdruk sieraad Kusterug

Hoe verstuur je de vingerafdruk?

Dat gaat heel gemakkelijk en kan op 2 manieren:

 1. tegenwoordig krijg je bij de meeste uitvaartonderneming gratis een vingerafdruk van de overledene. Bieden ze het niet standaard aan? Vraag ernaar. Toen mijn vader overleed had ik een lijstje in mijn iphonenotities gemaakt en daarin allemaal reminders gezet die ik wilde vragen. Je krijgt het bestand als JPG aangeleverd en dat kun je naar ons mailen info@kusterug.nl nadat je het sieraad besteld hebt. Vermeld wel even je ordernummer in de mail.
 2. wil je een vingerafdruk van je kindje of een andere persoon die nog in leven is? Dan neem je een wit vel papier, transparante plakband en een zacht potlood.
 3. je tekent een vlak met het potlood op het witte papier. Belangrijk is dat het papier geen lijntjes heeft.
 4. wrijf met je vinger over het zwarte vlak en druk goed aan zodat je vinger ook echt zwart wordt.
 5. druk met je vingertop op de plakzijde van het plakband.
 6. plak de plakband op het witte blaadje
 7. maak een foto van de vingerafdruk (het gemakkelijkste met je telefoon)
 8. zorg voor een goede belichting zodat de lijnen duidelijk zichtbaar zijn.
 9. stuur deze vingerafdruk met je ordernummer naar info@kusterug.nl
 10. wij gaan aan de slag
 11. het maken van een sieraad met een vingerafdruk heeft iets langer tijd nodig dan een sieraad met een gegraveerde naam
 12. uiterlijk op de 5e werkdag na aanlevering van de vingerafdruk gaan wij het sieraad verzenden.

 

 

Bekijk hier al onze rouwjuwelen.