Vakantie met kinderen 12 tips en winactie

12 tips om heerlijk te overnachten met je kinderen

 

Met de kinderen overnachten op een vakantiepark, het is iedere keer weer een feestje. Niet alleen is het ontzettend gezellig om met je kinderen te overnachten. Ook biedt het je de gelegenheid om even alle aandacht op hen te vestigen. Geen afleiding van je werk of sportclub, maar enkel genieten met en van je gezin! Er zijn in Europa tal van vakantieparken te vinden, die leuke activiteiten bieden voor kinderen. Naast deze specifieke activiteiten bieden de parken voldoende speelruimte, soms een zwembad of zwemplas en bijvoorbeeld een kleinschalig restaurant om met je kinderen te eten. Geen uitgebreide viergangendiners, maar een bord met patatjes, appelmoes en een snack voor de kids! Alles wat een kind van een leuk etentje buiten de deur verwacht.

 

In dit artikel geven we je 12 verschillende vakantieparken, die zeer geschikt zijn voor een onbezorgde vakantie met je kinderen. Voor welke van deze 12 vakantieparken voor kinderen kies jij?

 

#1: Beerze Bulten

Vakantiepark Beerze Bulten heeft vijf sterren, wat aangeeft wat de kwaliteit van dit kinderpark is. Het park is niet alleen kindvriendelijk, maar ook autovrij! Dit maakt dat je kind alle ruimte heeft om over het park te rennen en met nieuwe vriendjes of vriendinnetjes te spelen. Dit kan onder meer in het Giga Konijnhol van Beerze Bulten, of in het Zwemparadijs. Als je hier een accommodatie huurt, krijg je gratis toegang tot deze speellocaties voor de kinderen. Het park biedt iedere dag een uitgebreid animatieprogramma voor jong en oud.

 

#2: Van der Valk win een weekendje weg

Een vakantiepark wat iets minder op kinderen gericht is, zijn de accommodaties van Van der Valk. Wel biedt Van der Valk speciale familiekamers, die aangepast zijn op de aanwezigheid van kinderen. Zo hoef je niet bang te zijn dat je kinderen zich bezeren tijdens je overnachting in een van deze accommodaties. De gunstige ligging van de Van der Valk-accommodaties maakt dat er in de omgeving altijd voldoende te beleven is. Bezoek een pretpark, ga langs bij een museum en shop er lekker op los in een nabijgelegen stad.

 

#3: Sterrentent Drenthe

Ben je op zoek naar een unieke overnachting? Kies in dat geval voor een Sterrentent in Drenthe! Zoals de naam van dit type accommodatie al doet vermoeden, slaap je met z’n allen in een vooraf ingerichte indianentent. De tent is geschikt voor vier personen en heeft een uniek, doorzichtig dak. Zo kun je tijdens een heldere avond sterren aan de hemel zien staan, terwijl je al in bed ligt! Waar maak je dat mee? Ook beschikt de Sterrentent in Drenthe over een eigen sterrenkijker. Op deze manier wordt het overnachten in deze tenten des te specialer. De tenten zijn geplaatst op een boerencamping bij een alpacaboerderij.

 

#4: Brabantse boomhut

Iets zuidelijker dan de Sterrentent in Drenthe, maar minstens zo speciaal is de Brabantse boomhut. In het geval van de Brabantse boomhut overnacht je letterlijk in je eigen boomhut, die plek biedt aan zes personen. Dit maakt deze boomhutten zeer geschikt voor een wat groter gezin, die op originele wijze buiten de deur wil overnachten. Het leuke aan deze boomhutten is dat je als ouder in een blokhut kunt slapen, terwijl je kinderen hun bed boven in de boom hebben. De boomhut is vanzelfsprekend volledig ingericht.

 

#5: Hof van Saksen

Al jaren behoort het Hof van Saksen, gelegen in de provincie Drenthe, tot een van de populairste vakantieparken. Jaarlijks trekken honderden gezinnen naar de accommodaties van dit prachtige park. Goedkoop is dit park niet! Door vroeg te boeken kun je echter profiteren van aantrekkelijke kortingen voor de accommodaties van Hof van Saksen. Het park biedt verschillende formaten huisjes. Zo vind je hier voor ieder gezin een passende accommodatie. Naast het uitgebreide animatieprogramma van het Hof van Saksen, vind je hier een groot zwembad met glijbanen. Ook heeft het park een eigen zwemplas, waar je kinderen zeker in de zomer heerlijk kunnen spelen. Op zoek naar actieve activiteiten? Ga dan fietsen in de omgeving, of huur een bowlingbaan op het park zelf.

 

#6: Design overnachten in Friesland

Op zoek naar een unieke accommodatie voor het hele gezin? Kies in dat geval voor design overnachten in Friesland. “De Bank” biedt short-stay appartementen die van alle luxe voorzien zijn. Geen krappe hotelkamer, maar een ruim appartement om te overnachten! Niet alleen zie je luxe terug in de kamers. Ook doen de beheerders van deze appartementen er alles aan om het je naar de zin te maken. Een bezoek aan dit prachtige, historische gebouw kan goed gecombineerd worden met een dagje Vlieland. De boot is vanuit Harlingen heel eenvoudig te bereiken!

 

#7: Kasteel Domburg

Wat zuidelijker gelegen dan “de Bank”, is Kasteel Domburg. Dit prachtige kasteel biedt verschillende accommodaties om te overnachten! Je kunt hier in je eentje overnachten, maar ook met een grote groep. Leuk, als je op zoek bent naar een accommodatie voor de hele familie. Bij een bezoek aan Kasteel Domburg zit een uitgebreid ontbijtbuffet inbegrepen. Het strand is te voet bereikbaar vanuit dit kasteel. Zeker in de zomer hebben je kinderen hier alle ruimte om zich uren in de zee te vermaken. Samen zandkastelen bouwen, de golven trotseren, enzovoorts.

 

#8: Overnachten in een vliegtuig

Voor kinderen die gek zijn op vliegtuigen en piloten, is er niets leuker dan overnachten in een vliegtuig. Deze mogelijkheid wordt je in Mill, een plaatsje in Noord-Brabant geboden! De accommodatie is geschikt voor twee personen en is van alle luxe voorzien. Er zijn twee suites, dus je kunt hier met het hele gezin verblijven. Zo kun je hier onder meer genieten van een lekker warm bad, terwijl je zoon of dochter het vliegtuig inspecteert. Het vliegtuig waarin je slaapt is een voormalig Duits marinevliegtuig, die de naam “Brequet Atlantic 1150” draagt.

 

#9: Overnachten op een woonboot in Duitsland

Ben je toe aan een vakantie over de grens? Kies in dat geval voor overnachten op een woonboot in Duitsland! Deze unieke woonboten geven je een prachtig uitzicht over het meer, waarop deze boten gelegen zijn. Ze bieden plek aan vier personen, waardoor je hier met het hele gezin kunt overnachten. Het leuke aan het park waar deze woonboten bij horen, is dat je kinderen hier kunnen spelen in een groot indoor speelparadijs in Formule 1-stijl. Ook vind je hier een Nature & Spa, Health en Beauty Center voor je eigen ontspanning.

 

#10: Overnachten in je eigen tuin met een speelhuisje van Zomerzoen

Voor een overnachting buiten de deur hoef je natuurlijk niet naar een vakantiepark af te reizen. Je kunt ook overnachten in je eigen tuin met een speelhuisje van Zomerzoen. Deze speelhuisjes worden in verschillende formaten aangeboden. Door voor een van de grotere huisjes te kiezen, kunnen je kinderen hier eenvoudig in overnachten. Leg een matras op de grond, kleed het huisje aan en laat je kindervakantie beginnen! Ook leuk voor vriendjes en vriendinnetjes van je kind.

 

#11: Overnachten in een boomtent op de Veluwe

Eerder werd al de boomhut genoemd, waarin je met het hele gezin kunt overnachten. Wist je dat er ook boomtenten zijn? Overnachten in een boomtent op de Veluwe is een unieke ervaring. De boomtenten bieden plek aan twee volwassenen en twee kinderen. Doordat de boomtenten op de Veluwe gelegen zijn, heb je in de omgeving van je accommodatie alle ruimte voor sportieve activiteiten. Ga bijvoorbeeld mountainbiken met je gezin, of maak een mooie wandeling door dit prachtige natuurgebied.

 

#12: Boomhutbed voor in de kinderslaapkamer

Naast de mogelijkheid om een speelhuisje van Zomerzoen in je tuin te plaatsen, kun je een boomhutbed thuis in de kinderslaapkamer zetten. Met een boomhutbed thuis in de kinderslaapkamer is elke nacht een feestje voor je kind! Het prachtige bed wordt van steigerhout gemaakt en geeft de slaapkamer een hele warme uitstraling. De bedden kunnen in verschillende formaten besteld worden. Zo vind je altijd een formaat, die aansluit bij de beschikbare ruimte in de slaapkamer. Met dit type bed heb je ruimte voor twee matrassen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *