wat is een vergulden sieraad

wat is een vergulden sieraad

Wat is een vergulden sieraad

 

Je hebt het vast wel eens gezien op onze website. Bij de meeste sieraden kun je kiezen uit 3 verschillende kleuren:

  • zilver
  • goud verguld
  • rose goud verguld

Maar wat is nu het verschil tussen vergulden sieraden en door-en-door-sieraden. Hieronder lees je alles over: “wat is een vergulden sieraad“.

 

Gold plated sieraden

Helemaal van nu zijn gold plated sieraden ofwel vergulden sieraden. Deze sieraden vind je in kettingen, armbanden en oorbelletjes. Ze zijn helemaal trendy omdat ze de luxe uitstraling van een gouden of rosé gouden sieraad hebben maar ze zijn een stuk vriendelijker geprijsd. Een goud vergulden sieraad kan uitgevoerd zijn in de geelgouden kleur of in de roségouden kleur. Het is een sieraad van zilver, waar een laagje roségoud of geelgoud omheen gespoten wordt. Dit proces wordt altijd. machinaal gedaan. Vroeger kwam je de term doublé nog wel eens tegen. Dat is eigenlijk hetzelfde als een vergulden sieraad. De term doublé klinkt een beetje ouderwets.

 

Hoelang blijft een vergulden sieraad mooi?

Een vergulden sieraad is dus geen door-en-door-sieraad en het kan minder lang mooi blijven als een echt zilveren sieraad. Het is afhankelijk van de PH-waarde van je huid maar bijvoorbeeld ook van medicijngebruik hoe lang je plezier kunt hebben van het sieraad. Bij sommige mensen die insuline spuiten, weten wij bijvoorbeeld, dat een sieraad maar een paar dagen echt heel mooi blijft. Dit zal vast en zeker ook met andere medicijnen zo zijn. Daar kun je helaas niets aan veranderen dan een sieraad te bestellen dat ook helemaal door en door goud is. Bij mij zelf is dat ook maar ik vind het niet zo erg als mijn sieraden een beetje afslijten. Dat is de keuze die ik maak en dan heeft dat vooral te maken met de prijs.

 

Een massief gouden sieraad

Als je sieraad massief goud is, is er geen onderlaag van zilver of edelstaal. Een massief gouden sieraad is, als je dit door zou snijden, helemaal van goud. Hier wordt dus niet gewerkt met een laagje dat eromheen gespoten wordt.

 

Heb jij vragen over wat is een vergulden sieraad? Stuur ons gerust een email op info@kusterug.nl